Pijn oefeningen voor thuis

Pijn oefeningen voor thuis

5 min. leestijd

Louis

Louis Zantema

7 April 2020

Louis is GZ-Psycholoog met een grote passie voor gaming. Een speltraining die therapie biedt is het meest waardevolle wat je dan kunt ontwikkelen: juist voor pijnklachten, die zich op het interessante snijvlak van lichaam en geest bevinden. Zijn streven is zichzelf als therapeut overbodig te maken.

Wat er in een paar weken niet kan veranderen… De hele wereld staat door het Corona virus even stil. We zitten allemaal thuis, te wachten tot dit voorbij is. Wat kun je thuis aan je pijn doen? Lees hoe je je voorbereid, zodat je hopelijk met minder pijn de zomer in kunt gaan! 

Thuis oefeningen doen

Een belangrijk onderdeel van grip krijgen op jouw pijn, is beweging. Juist nu kan het moeilijker zijn om in beweging te komen, zeker als je veel in huis bent. 

Er zijn tal van ‘apps’ die je thuis in beweging kunnen houden. Vooral de ‘7 minuten workouts’ zijn bekend. Een aanrader is deze gratis ‘7M Workout’. Niet alleen is deze app gratis, je kunt erg veel instellen. Hoe lang je wilt trainen, welk niveau - en welke oefening je ook weg wilt laten omdat ze niet goed voelen!

Denk bij het bewegen er wel aan dat je ook nu je grenzen niet over gaat!

exercises-at-home

Mentaal gezond blijven

Misschien is nu ook wel het moment om aan je mentale gezondheid te werken. Op deze blog kun je verschillende oefeningen die jou daarbij kunnen helpen. Je kunt je verdiepen in meer mindfulness gerichte oefeningen, misschien zelfs met behulp van een app als headspace. Of zelf aan de slag in Virtual Reality!

Zie het als een kans

De grootste valkuil die nu kan spelen, is alleen de negatieve kant van de huidige crisis in te zien. Die negatieve kanten zijn er zeker en moeten niet ontkend worden - maar het loont toch ook om te kijken naar jouw mogelijkheden. Waar heb je nu meer tijd voor? Hoe kun jij je verdiepen in activiteiten die je thuis kunt doen, die jou straks verder gaan helpen. Kortom: zie het als een kans om er sterker uit te komen. 

Deel dit artikel